Čitaj mi

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA MINISTROM ZA INOVACIJE I TEHNOLOŠKI RAZVOJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra bez portfelјa zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića sa kojim je razgovarao o prilikama za dalјi razvoj IT sektora i važnosti dobre korespondencije različitih nivoa vlasti u tom procesu.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da je Novi Sad uveliko prepoznatlјiv kao IT centar regiona i da se kontinuirano posvećuje posebna pažnja toj oblasti. Sagovornici su se složili da je za ekonomski razvoj neophodna jaka veza između nauke i privrede, kao i da je Novi Sad to odavno prepoznao. Ocenjeno je da je izgradnja Naučno-tehnološkog centra od velikog značaja za Grad Novi Sad, ali i za Srbiju.

Zvaničnici su ocenili da je usmerenost Vlade na stimulisanje malih i srednjih preduzeća za inovativno preduzetništvo i to povezivanjem sa stručnim i naučnim organizacijama, dobra politika koja se sledi i na lokalnom nivou u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ministru na poseti i izrazio uverenje da će kontinuirano dobra saradnja sva tri nivoa vlasti osigurati brži ekonomski napredak, a u cilјu opšteg prosperiteta i povećanja životnog standarda građana.

Novi Sad, 26. februar 2018. godine