Čitaj mi

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA GENERALNIM SEKRETAROM FEDERACIJE AUSTRIJSKIH INDUSTRIJA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa generalnim sekretarom Federacije industrijskih privrednika Austrije Kristoferom Nojmajerom, u prisustvu ambasadora Republike Austrije u Srbiji Nј.E. Kristijanom Ebnerom. Gradonačelnik im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i zahvalio se delegaciji na poseti i interesovanju za Novi Sad, istakavši da je prioritet novosadske administracije dovođenje novih investicija i otvaranje radnih mesta.

- Konstantno težimo tome da razvijamo privredu i ekonomiju koje će doprineti povećanju standarda života građana. Kao lokalna samouprava, imamo mnogo potencijala, a istakao bih IT sektor kao oblast u najjačem usponu. Novi Sad je izuzetno ekonomski razvijena zajednica, veoma povolјna za ulaganje i dobrodošli su svi koje žele da posluju u našem gradu, jer to pored razvoja celog grada, konkretno znači i više novca u budžetu i nova radna mesta – rekao je gradonačelnik Đurić.

Gosti su upoznali predstavnike Grada sa inovativnim konceptima Federacije, koja nastoji da Austriju učini prikladnom za budućnost poslovanja. Kako su istakli, na evropskom nivou, Savez austrijske industrije, jedno je od najmodernijih i najmoćnijih evropskih udruženja poslodavaca, a trenutno im je u fokusu tema deficita radne snage i politika privlačenja iste.

Sagovornici su diskutovali i o dosadašnjim ulaganjima austrijskih kompanija u Novi Sad, kao grad sa izrazito podsticajnim i povolјnim poslovnim okruženjem. Ono što je istaknuto kao potencijalno polјe saradnje i interesovanja, jeste sektor proizvodnje, zatim infrastrukture i industrijskih usluga, kao i eventualna saradnja domaćih proizvodnih kompanija sa austrijskim, što će se u budućnosti intenzivirati.

Novi Sad, 10. novembar 2022. godine