Čitaj mi

GRADONAČELNIK SA ŠEFOM MISIJE SAVETA EVROPE O UPRAVLjANјU LjUDSKIM RESURSIMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa šefom Misije Saveta Evrope  Tobijasom Flesenkemperom koji je posetio Novi Sad povodom promocije paketa podrške opštinama, gradovima i gradskim opštinama u oblasti upravlјanja lјudskim resursima, a koja će danas biti održana u Skupštini Grada Novog Sada.

Kako je informisao gradonačelnika, Savet Evrope raspisuje poziv za podnošenje prijava za realizaciju paketa podrške opštinskim i gradskim upravama za unapređenje funkcije upravlјanja lјudskim resursima u 30 lokalnih samouprava. Poziv se objavlјuje u okviru projekta “Upravlјanje lјudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se šefu Misije Saveta Evrope na poseti, i istakao da je upravlјanje lјudskim resursima od presudnog značaja za efikasniji i transparentniji rad lokalne administracije, te da Novi Sad nastoji da maksimalno iskoristi svaku priliku za napredovanje u toj oblasti.

Tobijas Flesenkemper je naglasio da paket podrške opštinskim i gradskim upravama podrazumeva pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u klјučnim oblastima upravlјanja lјudskim resursima u lokalnoj samoupravi, u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima, relevantnim za ovu oblast. Realizacija paketa podrške trajaće od novembra 2019. do marta 2021. godine.

Šef Misije Saveta Evrope pohvalio je aktivnosti Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, a sagovornici su se složili da u okviru tih projekata postoji prostor za zajednički angažman.  

Novi Sad, 26. septembar 2019. godine