Čitaj mi

GRADONAČELNIK SA ČLANOVIMA KAJAKAŠKOG KLUBA „LIMAN“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa članovima Kajakaškog kluba „Liman“. Oni su razgovarali o temama koje su aktuelne za taj Klub, a prema rečima gradonačelnika najbitnije je da se trajno reši pitanje njihovog prostora.

- Jako mi je drago što su danas prvi put u Gradskoj kući kajakaši kluba ''Liman'' i danas ćemo porazgovarati o tome kako Grad može da im pomogne da imaju što bolјe uslove za treniranje. Najizazovnije je da im se obezbedi adekvatan prostor, jer su oni smešteni na delu priobalјa gde je Šodroš, a zanimaće me mišlјenje i najmlađih članova Kluba, kao i oni iskusnijih i rukovodstva, o uređenju Šodroša kao buduće veslačke staze. Moramo videti kako da ih sklonimo sa otvorenog Dunava i Dunavca, gde se provlače između marina. Želimo da Grad može da, u saradnji sa klubovima i Kajakaškim savezom, organizuje najbolјa domaća i međunarodna takmičenja. Nadam se da će neko od njih biti spreman za Pariz ili Los Anđeles, pa da nam i ovaj sjajan sport donese medalјe na nekoj od narednih Olimpijada – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Kajakaškog kluba „Liman“ Goran Pogančev zahvalio se gradonačelniku na iskrenoj podršci i rekao da će Klub nastojati da sportskim rezultatima opravda ukazano poverenje.

- Podržavamo svaku akciju koja doprionsi uređenju Šodroša i pretvaranju naše staze u elitnu stazu, jer se tako stiču uslovi za kvlitetno bavlјenje kajakaškim i veslačkim sportom, a otvaraju nam se perspektive za organizovanje mnogo većih međunarodnih prvenstava, ako imamo kvalitetnu stazu u branjenom području. Takvi sportski događaji doprinose razvoju sporta, ali i turizma u našem gradu – zaklјučio je Goran Pogančev.

Novi Sad, 4. avgust 2021. godine