Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRISUSTVOVAO TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI „SALAJAČKI DORUČAK“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je, zajedno sa predsednicom Pokrajinske Vlade Majom Gojković i saradnicima, tradicionalnoj manifestaciji „Salajački doručak“ na terenu Rukometnog kluba „Slavija“. Cilj manifestacije je negovanje tradicije i očuvanje kulturnog nasleđa Salajke, kao i upoznavanje mlađih naraštaja sa običajima i životom stare Salajke kroz vreme.

- Na današnji dan Letnjeg sv. Nikole, želim vam dragi Salajčani dobru sreću i zdravlje i da vam u znaku crvenog slova u kalendaru bude sve rodno i prosperitetno. Da nastavimo da se sastajemo i češće posećujemo, da nastave i „Kulturna Salajka“ i „Salajački doručak“ da žive i okupljaju sve veći broj Salajčana i posetilaca Novog Sada. Fudbalski klub „Salajka 1926“ uskoro slavi sto godina postojanja i na to treba da ste ponosni, prevashodno zbog dece, jer na njima svet ostaje. Nedostaje nam ovakvih druženja, da se okupljamo i razgovaramo kao i da uživamo u vojvođanskim đakonijama. Grad će nastaviti da ulaže u Salajku u saradnji sa Mesnom zajednicom i da razvija ovaj deo grada - rekao je gradonačelnik.

Poznati pisac i stari Salajčanin Branislav Pavlić Bunja pozdravio je prisutne nakon kulturno-umetničkog programa i istakao značaj okupljanja i druženja na današnjoj manifestaciji.

- Želim da zahvalim gradonačelniku i Gradu Novom Sadu što uvek žele da nas saslušaju i što ulažu u ovaj deo grada, u sportske terene i sport uopšte, jer na taj način ulažu i u mlade naraštaje na kojima svet ostaje - rekao je pisac.

Novi Sad, 22. maj 2024. godine