Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO ODLAZEĆEG AMBASADORA SLOVENIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući Nј.E. ambasadora Republike Slovenije Franca Buta koji je došao u oproštajnu posetu Novom Sadu. Pored ambasadora prijemu je prisustvovao i ministar za Slovence po svetu Gorazd Žmavc koji je u zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 27. do 29. novembra 2014. godine.

Gradonačelnik Vučević i ambasador But saglasili su se da su odnosi između dve zemlјe primer uspešne saradnje u regionu, a tokom razgovora posebno je istaknuta važnost dalјeg unapređivanja ekonomske saradnje Srbije i Slovenije.

U oproštajnom razgovoru sa odlazećim ambasadorom Slovenije Francom Butom, gradonačelnik Miloš Vučević je dobio uveravanja od ambasadora da Slovenija snažno podržava evropski put Srbije i da će Srbija uvek imati podršku te zemlјe na putu evrointegracija. 

Dvojica sagovornika razgovarala su o dosadašnjim uspesima u saradnji i posebno potencirali do sada ostvarene rezultate na polјu kulture i privrede, a prema oceni ambasadora, Novi Sad se prethodnih godina kao grad značajno razvio i osavremenio.

Gradonačelnik Vučević je zahvalio ambasadoru Butu na dosadašnjem angažmanu i saradnji, koji su doprineli unapređivanju odnosa dve zemlјe, dok se odlazeći ambasador Slovenije osvrnuo na veoma uspešan i plodotvoran odnos sa Gradom Novim Sadom u prethodne četiri godine koji je pratilo veliko razumevanje.

Novi Sad, 29. novembar 2014. godine