Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO MILANA PAŠĆANA SVETSKOG PRVAKA U „STREET WORKOUT-U“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je u Svečanoj sali Gradske kuće novosadskog sportistu Milana Pašćana, koji je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u “Street workout-u”, u Letoniji.

Milan Pašćan je u kategoriji veterana u disciplini zgibovi +32 kg, propadanjima +48 kg i ruskim zgibovima postavio i zvaničan rekord takmičenja sa ukupnim zbirom od 52 ponavljanja.

Gradonačelnik je uputio čestitke sugrađaninu Milanu Pašćanu u ime svih Novosađana i svoje lično ime na osvajanju zlatne medalje na prestižnom svetskom prvenstvu u uličnom treningu, dodavši da ovaj sport zahteva velike fizičke napore i pripremu sportiste.

Trening na otvorenom u Novom Sadu zaživeo je pre deset godina, kada je ekipa mladih sa Salajke krenula rekreativno da se bavi ovim sportom, a među kojima je bio i Milan. Mesna zajednica i komšije pružile su im podršku i tada je uređen park u kom treniraju. Od tada, pa sve do danas Grad Novi Sad godinama ozbiljno ulaže u sportske aktivnosti, ali i površine koje su potrebne ne samo sportistima, već svim građanima: izgrađena su dečija igrališta, teretane na otvorenom, sportski tereni.

U periodu od 2012. do 2022. godine Grad je za ukupno 161 novih terena uložio preko 425 miliona dinara, izgrađeno je 47 teretana na otvorenom, 5 “street workout” terena uz 10 malih “street workout-” terena, 3 fitnes terena za mlade, 26 sportskih terena i 70 dečijih igrališta.
Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu nastavljaju se radovi na uređenju sportskih i rekreacionih sadržaja, a završena je izgradnja 3 dečija igrališta u vrednosti od skoro 23 miliona dinara, dok je u toku uređenje još 3 terena u vrednosti od preko 55 miliona dinara, istakao je gradonačelnik Đurić.

Danas prostor na Salajci okuplja sve generacije iz svih delova Grada, bez obzira na to da li se aktivno bave sportom, gde svako ima priliku da izgradi boljeg sebe i svakog jutra ustane zdraviji, i to je jedno od mesta u Gradu na kom se rađaju budući šampioni.

Sa ciljem promocije ovog sporta i vežbanja na otvorenom u Novom Sadu, 11. i 12. novembra 2023. godine na SPENS-u će biti održan ,,NS OPEN” međunarodno takmičenje u “street workout-u” koje će okupiti preko stotinu sportista iz celog sveta, a koje će imati i humanitarni karakter.

Novi Sad, 18. septembar 2023. godine