Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO ČLANOVE RUKOMETNIH SAVEZA SRBIJE I VOJVODINE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Svečanoj sali Gradske kuće članove Rukometnih saveza Vojvodine i Srbije. Tom prilikom, predsednik UO RSS Velimir Marjanović i predsednik UO RSV Zoran Stanojević su gradonačelniku uručili statuu u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji i realizaciji Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine.

- Koristim priliku da se zahvalim Rukometnom savezu Srbije što je poverio Gradu Novom Sadu da bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva u rukometu. Ponosni smo što je naša državna reprezentacija osvojila jako visok plasman, srebrnu medalju. Nadam se da smo bili dobri domaćini i da su se svi turisti koji su bili u Novom Sadu dobro proveli i da smo ih dobro ugostili. Nemili događaji koji su se desili, naravno nisu prava slika Novog Sada, već je to nešto što služi na čast ljudima koji su svojim nedelima pokušali da naruše sliku o našem gradu. Još jednom zahvaljujem Rukometnom savezu i svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji Evropskog prvenstva i nadam se da ćemo i u budućnosti biti domaćini takmičenja ovih razmera u ovom ili nekom drugom sportu – rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Predsednik UO RSV Zoran Stanojević zahvalio se Gradu Novom Sadu bez čije pomoći, kako je rekao, ovo prvenstvo ne bi bilo ovako uspešno organizovano i propraćeno svim pohvalama dobijenim od Evropske federacije.

- Organizovanjem ovog Evropskog prvenstva smo postigli niz rekorda, posebno u pogledu same organizacije. Naime, ukupna gledanost EP je preko milijardu i po ljudi što premašuje rezultate gledanosti sa prethodnih takmičenja Takođe, Grad Novi Sad je imao privilegiju da ugosti preko 30 hiljada navijača i slika koja je otišla u Evropu je zaista impozantna i prestižna – rekao je Stanojević.

Deseto Evropsko prvenstvo u rukometu 2012. održano je od 15. do 29. januara 2012. u Srbiji. Utakmice su igrane u pet dvorana u četiri grada: Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu. Prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su i direktor JP SPC „Vojvodina“ Boris Barjaktarović, kao i predstavnici Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Vojvodine.


Novi Sad, 13. februar 2012. godine