Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO ATLETIČARKU MILICU GARDAŠEVIĆ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući atletičarku Milicu Gardašević iz Novog Sada koja je osvojila bronzanu medalјu na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke u disciplini skok u dalј u Švedskoj.

- Veoma smo ponosni što iz Novog Sada dolazi toliko uspešnih sportista koji u najbolјem svetlu predstavlјaju naš grad i državu u celom svetu. Poslednji u nizu lepih sportskih događaja u 2019. godini jeste bronzana medalјa Milice Gardašević na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u skoku u dalј. Posle Ivane Španović, imamo veliku novu nadu novosadske i srpske atletike i verujemo da će Milica nastaviti istim putem pobeda i dobrih rezultata. Voleo bih da je vidimo na Olimpijskim igrama u Tokiju i verujemo da je pred njom sjajna karijera. Želimo joj dobro zdravlјe i sportsku sreću, kao i brz i uspešan oporavak, s obzirom na to da je u Švedskoj skakala sa povređenim zglobom. Klјučna stvar što se tiče atletike u Novom Sadu jeste realizacija strategije za izgradnju Atletskog centra. Taj projekat je temelј i garant dalјeg razvoja atletike, ne samo u Novom Sadu, već i u državi i celom regionu. Grad Novi Sad je ugovorio izradu glavnog projekta i očekujemo da ćemo početkom 2020. godine dobiti konačan projekat. Reč je o otvorenom stadionu i hali na Jugovićevu, kao delu kompleksa u okviru kojeg će biti izgrađeni stanovi za pripadnike Službe bezbednosti, kao i nova škola i obdanište. S obzirom na to da će rekonstrukcijom stadiona „Karađorđe“ biti sklonjena atletska staza, atletičarima ćemo omogućiti da imaju svoj poseban centar u Novom Sadu, mir i najbolјe moguće uslove za treniranje - rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da će se Grad zalagati da pomogne Milici na sve načine kako bi imala najbolјe moguće uslove za život i treniranje u Novom Sadu.

Milica Gardašević se zahvalila AK „Vojvodina“ i Gradu Novom Sadu na podršci koju joj pružaju duži niz godina.

- Nadam se da ćemo zajedničkim snagama osvojiti još mnoga odličja. Izuzetno sam zadovolјna plasmanom i drago mi je što sam nastavila kontinuitet osvajanja medalјa. Sezona još nije gotova, a cilј mi je lični rekord. Nakon kraćeg odmora i oporavka nastavlјamo pripreme za Svetsko prvenstvo za seniore koje se održava u Dohi krajem septembra meseca – rekla je Milica Gardašević.

Novi Sad, 17. jul 2019. godine