Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO AMBASADORA VELIKE BRITANIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Velike Britanije u Beogradu Nj.E. Denisa Kifa. Poželevši ambasadoru dobrodošlicu gradonačelnik je istakao da je današnji susret nastavak plodotvorne saradnje između ambasade Velike Britanije i Grada Novog Sada.

- Tradicionalno negujemo dobre odnose i zadovoljstvo nam je što možemo da ugostimo ambasadora koji je nedavno stupio na dužnost. Koristim ovu priliku da mu čestitam i poželim puno uspeha u približavanju Ujedinjenog kraljvstava i naše države, kao i u pružanju podrške u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Nj.E. Denis Kif izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska u Novi Sad, i naglasio da je to prva njegova zvanična poseta van Beograda.

- Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku što uvek srdačno dočekaju građane Velike Britanije koji su ovde redovni gosti. Želim da upoznam Novi Sad i EXIT, a moj sin rekao je da je to odličan festival – izjavio je Denis Kif.

Na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador razgovarli su o EXIT festivalu, ali i o mogućnostima saradnje u vitalnim oblastima društvenog života.

Novi Sad, 10. jul 2014. godine