Čitaj mi

GRADONAČELNIК POZDRAVIO VATERPOLO REPREZENTACIJU PRED EVROPSКO PRVENSTVO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je vaterpolo reprezentaciju Srbije koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, između ostalog, i na bazenima SPC „Slana bara“ u Novom Sadu. On je tom prilikom razgovarao i sa selektorom Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem i predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem.

-Želim dobrodošlicu vaterpolo reprezentaciji Srbije u naš Novi Sad, kao i njihovim kolegama iz vaterpolo reprezentacije Crne Gore sa kojima ovih dana igraju pripremne utakmice na bezenima u sportskom centru „Slana bara“. Prisustvujemo poslednjim trenucima priprema pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti i nadam se da su igrači zadovoljni ulovima za trening u Novom Sadu, odnosno da su ispunjni svi uslovi koji su im neophodni za kvalitetne pripreme. Našim reprezentativcima želimo mnogo uspeha i da pokušaju da po peti put uzastopno budu evropski prvaci. Hvala i Vaterpolo klubu „Vojvodina“ što je dobar domaćin našoj reprezentaciji i što je omogućio treninge na ovom bazenu. Nadam se da ćemo naredne godine, kada završimo rekonstrukciju zatvorenih bazena na SPENS-u, imati još bolje uslove i da će nam češće dolaziti reprezentacije na pripreme, kao i da igraju utakmice u našem gradu. Mi ćemo početi sa rekonstrukcijom zatvorenog bazena u maju ili junu, kada počnu da rade bazeni na otvorenom, kako bi svi oni koji imaju pripreme, utakmice, treninge ili upražnjavaju rekreaciju na bazenima mogli da dobiju alternativne kapacitete na otvorenim bazenima- rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić se zahvalio VК „Vojvodina“ i Gradu Novom Sadu na gostoprimstvu.

- Mi već planiramo da sledeću utakmicu svetske lige odigramo ovde, u Novom Sadu. Nadam se  da ćemo da osvojimo peto zlato u Mađarskoj, posebno, jer nam je ova godina olimpijska i mnogo bi nam značio taj trofej- rekao je Viktor Jelenić.

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Duško Pijetlović rekao je da VК „Vojvodina“ i Grad Novi Sad maksimalno izlaze u susret reprezentativcima i da su dobili idealne uslove za trening u okviru poslednjeg dela priprma.

- Sve protiče kako treba. Nadam se da će tako biti do kraja priprema i da ćemo spremni otići u Budimpešztu. Ako damo sebe stoprocentno i uz malo sportske sreće, mislim da je moguće da ćemo osvojiti neku od medalja, a naravno, najviše bismo želeli zlato – rekao je Pijetlović.
34. Šampionat Evrope, koji će biti održan od 12. do 26. januara ove godine u Budimpešti, aktuelni prvaci Evrope, srpska reprezentacija, igraće u grupi B sa Rumunijom, Holandijom i Rusijom.

Novi Sad, 11. januar 2020. godine