Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO PUNKT ZA VAKCINACIJU U KOVILjU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prigradsko naselјe Kovilј u kojem je počela imunizacija meštana u okviru te Mesne zajednice. U pitanju je nastavak akcije vakcinacije prigradskog stanovništva na teritoriji celog grada, i to uporedo sa vakcinacijom na Sajmu gde medicinsko osoblјe nastavlјa svoj deo posla, dok je deo timova preraspodelјen u prigradska naselјa na po nekoliko dana. Tom prilikom, i gradonačelnik Vučević je primio drugu dozu vakcine, nakon tri nedelјe od prve imunizacije.

- Nastavlјamo s imunizacijom građana u prigradskim naselјima, tako da su danas od 14 časova u prostorijama Mesne zajednice „Kovilј“ prisutne lekarske ekipe Doma zdravlјa „Novi Sad“. Oni će se pobrinuti za oko 350 prijavlјenih Kovilјčana koji treba da prime prvu dozu “Sinofarm” vakcine. Do stabilizacije epidemiološke situacije može doći samo uspešno sprovedenom masovnom imunizacijom stanovništva. Virus je i dalјe prisutan i hara snažnim  intenzitetom. Zato pozivam građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine, da iskoriste ovu priliku koju nam je svima omogućila naša država i da se vakcinišu. Svi oni koju prime prvu dozu vakcine u svojoj mesnoj zajednici, imaće mogućnost za revakcinaciju na isti način, odnosno u svom prigradskom mestu. Želјa nam je da pokažemo na delu da vodimo računa o sugrađanima iz svih delova grada, da su nam svi jednako bitni. Broj prijavlјenih Kovilјčana je iznad svih očekivanja, tako da će mobilne ekipe ponoviti posetu ovom naselјu. Trenutno je u gradu više od 30 000 vakcinisanih prvom dozom i 59 000 revakcinisanih, tako da, ako budemo održavali ovaj trend, idemo ka projekciji od 130 000 imunizovanih u maju. Jedino masova vakcinacija i poštovanje mera u sinergiji, dovodi do dobrih rezulata. Apelujem na sve lјude da dođu na vakcinaciju, poslušaju lekare, struku, i iskoristite ovu šansu. Mnogo stranaca je za vikend dolazilo u našu zemlјu da se vakciniše, što je odraz dobre politike kakvu želimo da vidimo i u regionu, jer nam je zajednički cilј da se naše okruženje stabilizuje. Nadam se da ćemo uskoro imati otvorene kafiće, da će ponovo u punom kapacitetu raditi turističke agencije i drugi poslovni subjekti. Inače, za oko 50 turističkih agencija koje posluju na teritoriji Novog Sada, pripremamo ekonomsku podršku, kao i pomoć u vidu popusta za sve zakupce na Spensu i u gradskim poslovnim prostorima u aprilu - rekao je gradonačelnik Vučević i pohvalio timove Doma zdravlјa "Novi Sad", kao i zaposlene u Kovid ambulantama koji rade 24 sata.

Direktor Doma zdravlјa „Novi Sad“ dr Veselin Bojat rekao je da će akcija biti narednih dana nastavlјena u prigradskim naselјima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Imamo odlične lekare i tehničare koji tokom cele pandemije funkcionišu isklјučivo u službi zdravlјa naših građana. Za vikend smo imali dobar odziv privrednika iz regiona, čak 986 njih, koji su nam svojim primerom pokazali da im nije problem da pređu i 1000 kilometara da prime vakcinu, i to bez preferencija koju vrstu, jer veruju zvaničnoj medicini i znaju da cene pogodnost koju je obezbedila država Srbija. Čak 350 Kovilјčana će danas biti vakcinisano, a mi ćemo se sa našim mobilnim ekipama vraćati koliko god puta treba, kako bismo izašli u susret svim zainteresovanim meštanima - naglasio je Veselin Bojat.

Građani i dalјe mogu da se prijave za vakcinaciju i izraze interesovanje za određenog proizvođača vakcine preko e – Uprave ili pozivom na broj 0800 222 334.

Novi Sad, 29. mart 2021. godine