Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO PRVU BEBU ROĐENU U 2012. GODINI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić posetio je Elenu Ninić, bebu koja je prva rođena u 2012. godini u novosadskom porodilištu.

- Drago mi je što smo danas u poseti porodici Ninić, da vidimo Elenu koja raste i veoma lepo napreduje. Danas se naša zemlja nalazi u nezavidnoj situaciji kada govorimo o natalitetu i zbog toga moramo da pružamo podršku mladim bračnim parovima. Porodica je najveće bogatstvo i radost svih nas, a kao što sam rekao i Ninićima, poručio bih svim mladim ljudima da budu hrabri i da se odlučuju na proširenje porodice – rekao je gradonačelnik Pavličić i poželeo im svu sreću u životu.

Zahvaljujući se gradonačelniku na poseti mama Svjetlana je rekla da je veoma srećna i ponosna što su ona i suprug Dragoslav postali roditelji male Elene, a njenu sreću je uveličalo i to što je saznala da je Elena, ne samo njihovo prvo dete, već i prvo Novosađanče rođeno u ovoj godini.

Jedna od mera koje Grad preduzima u cilju podrške porodici sa decom je i novogodišnji poklon za prvu bebu koja se rodi u novoj godini, odnosno 100 000 dinara i još po 50 hiljada dinara za svu decu rođenu u prva 24 sata, a Elena je dobila i 20 000 dinara kao prva beba u porodici. Pored toga, Grad, između ostalog, finansira nabavku dečjih kolica za trojke, obezbeđuje besplatan boravak u Predškolskoj ustanovi i besplatnu ishranu u osnovnim školama za treće i svako naredno dete u porodici, za decu korisnika MOP-a, Dečijeg dodatka, za decu sa smetnjama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja.

Novi Sad, 10. februar 2012. godine