Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO KOMPANIJU AD „NEOPLANTA“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je kompaniju AD „Neoplanta“ čije je sedište u Novom Sadu. Industrija mesa, mesnih prerađevina i konzervi „Neoplanta" osnovana je 1980. godine. „Neoplanta“ je od male zanatske klanice postala jedna od vodećih domaćih industrija za proizvodnju i preradu visoko kvalitetnog mesa i mesnih prerađevina. Danas „Neoplanta“ ima sopstvenu farmu svinja, sa godišnjom proizvodnjom od oko 40 000 tovlјenika, kao i sopstveni lanac maloprodajnih objekata, a u njihovim proizvodima uživaju i potrošači širom Kine, Ruske Federacije, Angole, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

- Veliko je zadovolјstvo imati u gradu tako uspešnu domaću kompaniju sa višedecenijskom tradicijom koja upošlјava veliki broj građana, a koja je odolela svim izazovima tranzicije kroz koju je privreda u našoj zemlјi prolazila. Imamo stalnu i kvalitetnu komunikaciju sa rukovodstvom „Neoplante“, a danas smo razgovarali o njihovim narednim investicionim ciklusima u fabrici. Planovi su vezani za izgradnju fabrike otpadnih voda, a to je vrlo značajna investicija kojom „Neoplanta“ pokazuje društvenu odgovornost i izraženu ekološku svest. Takođe, jedan projekat, za koji smo mi jako zainteresovani kao Grad, odnosno kojem pružamo investicioni podsticaj na nivou grada, jeste izgradnja nove farme svinja na Čeneju. Zavod za urbanizam i Gradska uprava za urbanizam su preko Skupštine grada upodobili planske akte koji dozvolјavaju takvu investiciju u gradu, a radi se o investiciji vrednosti oko 30 miliona evra - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izvršni direktor AD „Neoplanta“ Slobodan Vasilić istakao je da je saradnja te kompanije sa Gradom Novim Sadom izuzetno konstruktivna i da je menadžment „Neoplante“ uvek nailazio na razumevanje i podršku Grada za svoje projekte, investicije i razvojne aktivnosti.

- Jedna od najvećih investicija u prethodnom periodu bila je usmerena na modernizaciju proizvodnje gde je investirano skoro 20 miliona evra kako bi se podigli njeni standardi.  Zahvalјujući ovoj investiciji danas imamo pogon za proizvodnju mesnih prerađevina koji je sigurno najmoderniji u Srbiji, a verovatno i u regionu. Mi čuvamo našu lidersku poziciju na tržištu i trudimo se da unapređujemo poslovne rezultate. Prošle godine smo otvorili 50 radnih mesta, a u prethodne tri godine taj broj premašio je 150 novih zaposlenih. U budućnosti nas čekaju razni projekti, kao što su širenje maloprodajne mreže i izgradnja potpuno nove farme kapaciteta 75000 tovlјenika – rekao je direktor AD „Neoplanta“ Slobodan Vasilić.

Novi Sad, 4. april 2016. godine