Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO DEČIJU BOLNICU POVODOM USKRŠNJIH PRAZNIKA

Povodom uskršnjih praznika, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je decu koja se nalaze na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. On je tom prilikom deci smeštenoj na odeljenju za odojčad i odeljenju onkologije uručio prigodne poklone za praznike.

- Hvala direktoru Instituta i svim zaposlenima što su omogućili da danas obiđemo najmlađe pacijente u Dečijoj bolnici kako bismo, na ovaj najveći hrišćanski praznik, probali da im bar malo ulepšamo dan i pokažemo im da nisu sami. Svakako, mi ne možemo rešiti sve probleme, ali se trudimo da pokažemo ono što u našem društvu sve više nedostaje, a to su odgovornost i solidarnost. Nadam se da ovo neće biti usamljen slučaj, već da će svi oni koji vrše odgovorne funkcije i u poziciji su da pomognu, zaista i biti na visini zadatka i pokazati da su solidarni i da prepoznaju one kojima je pomoć zaista neophodna – rekao je gradonačelnik Vučević

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Slobodan Grebeldinger izrazio je zadovoljstvo posetom gradonačelnika i zahvalio se u ime Instituta na paketićma za pacijente.

- U ime Instituta želim da se zahvalim na ukazanoj pažnji i rečima podrške koji su upućeni našim pacijentima, a koji na žalost ovaj praznik ne provode kod kuće. Dolaskom u Dečiju bolnicu, u obilazak onima kojima to možda sada najviše znači, pružili ste odličan primer svima, da i kada slavimo i kad nam je dobro i lepo, treba uvek da se setimo i onih koji su bolesni, kojima je teško i kojima i naše malo mnogo znači – rekao je Grebeldinger.

Novi Sad, 21. april 2014. godine