Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO PRIGRADSKO NASELJE BUDISAVA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa svojim saradnicima posetio je prigradsko naselje Budisavu i tom prilikom položio kamen temeljac za buduću fabriku samolepljivih traka preduzeća „Altom“ doo.

- Svedoci smo još jednog u nizu pozitivnih dogođaja koji se tiče investicione klime u Novom Sadu, a polaganje kamena temeljca za izgradnju nove fabrike u Budisavi je svakako još jedna potvrda da se Grad Novi Sad budi. Ovo preduzeće koje zdravo posluje, bez zaduženja i na pravim, realnim tržišnim osnovama, zaposliće 50 ljudi iz Budisave što je od velikog značaja. Ne treba potcenjivati ni jednu investiciju, jer ko danas otvara nova radna mesta i obezbeđuje primanja za veliki broj porodica, taj zaslužuje pohvalu i to je ono čemu treba težiti - rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor preduzeća „Altom“ doo Tomislav Dozet istakao je da već 20 godina to preduzeće uspešno posluje i lider je u regionu u oblasti samolepljivih traka sa štampom.

- Sedište firme nalazi se u Šidu, ali smo zbog idealne lokacije odlučili da izgradimo fabriku u Budisavi koja će ovom mestu obezbediti razvoj male privrede. Očekujemo da će u septembru sledeće godine fabrika biti puštena u pogon, a u njoj će posao naći oko 50 radnika iz Budisave – rekao je direktor Tomislav Dozet.

Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik Miloš Vučević posetio je Osnovnu školu „Ivo Andić“ i direktoru Goranu Srtiću uručio pet računara koji će unaprediti nastavu za svu decu koja pohađaju ovu školu. Direktor Srtić se zahvalio na poklonima, jer kako je rekao, svaki računar i nastavno učilo za ovu malu školu im je više nego potrebno.

Gradonačelnik je u okviru posete Budisavi obišao i dva privatna preduzeća koja dugi niz godina uspešno posluju. U pitanju su benzinska pumpa „Volan“ koja posluje dve decenije i privatna klanica „Kuzmanović“ koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa od 1999. godine i zapošljava 22 radnika. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je dobro osmišljen program poslovanja zdrav osnov naše ekonomije i poželeo privrednicima da nastave da šire svoje poslove i zapošljavaju nove radnike u cilju poboljšanja života u Budisavi.

Novi Sad, 17. oktobar 2013. godine