Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO OBJEKAT U IZGRADNјI ZA SOCIJALNO STANOVANјE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište stambene zgrade u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselјu koja je projektovana sa namenom za socijalno stanovanje. Za celokupan objekat, koji čini šest lamela, projektovano je ukupno 173 stambene jedinice, a gradonačelnik je sa saradnicima obišao objekat koji se trenutno gradi  i pripada šestoj lameli u istoj ulici. U toj zgradi je predviđeno 27 stambenih jedinica, od toga 15 jednoiposobnih i 12 dvoiposobnih stanova.

- Namera Grada jeste da pojača intenzitet podrške stambenoj izgradnji, odnosno da u fokus našeg rada stavimo rešavanje stambenih potreba sugrađana. Želimo da Grad u okviru svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti, koje su iz godine u godinu bolјe, pomogne u rešavanju stambenog pitanja onim sugrađanima kojima njihova primanja nisu dovolјna da  obezbede mesto za život kroz komercijalne stambene kredite ili kroz redovnu kupovinu. Iz tog razloga, Grad Novi Sad je iz budžeta ove godine izdvojio 140 miliona dinara i usmerio ih  na Gradsku stambenu agenciju koja je i nosilac ovih aktivnosti. Ovde smo na gradilištu prve od šest lamela, a vrednost te investicije je 200 miliona dinara, s obzirom na to će Grad dati još 60 miliona za poslednju fazu gradnje. Ponosan sam na ovaj projekat gde smo posle dosta godina mogli da oslobodimo „zaroblјene“ pare koje su se vodile na nekim pozicijama u budžetu i koje nisu bile korišćene. Mi smo pronašli tehničku mogućnost za preusmeravanje sredstava na stambenu izgradnju, što će obradovati mnoge Novosađane koji će na ovaj način moći da nađu stan po cenama koje su ispod tržišnih. Pred nama je usvajanje Programa stambene podrške, odnosno proces formiranja Komisije koja će dodelјivati stanove i prodaja istih građanima. To će obezbediti jasne parametre u vezi sa tim ko će moći da konkuriše i po kojim cenama ćemo te stanove prodavati. Prva faza izgradnje ove lamele će do kraja ove godine biti završena, a do maja sledeće godine će, nadam se, zgrada biti spremna za uselјenje - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je podsetio i na to da će taj lokalitet za oko godinu dana biti znatno drugačiji, s obzirom na to da je jedna od najvećih investicija spajanje Novog naselјa i Veternika.

- Nedaleko od ove zgrade nalazi se gde će se nastaviti probijanje pravca od Bulevara Jovana Dučića i spajanje sa Ulicom Dragoslava Srejovića u Veterniku, odnosno gde će biti novi ulazno-izlazni pravac sa zapadne strane u grad sa velikom kružnom raskrsnicom i kompletnim parternim uređenjem ovog bloka. Osim toga, čeka nas i proširenje kolovozne trake u Ulici Dragoslava Srejovića, koja je jedna od najfrekventnijih ulica na Veterniku. Time ćemo rasteretiti saobraćanje na magistralnom putu prema Bačkoj Palanci, a verujem da će celokupna investicija značajno doprineti razvoju ovog dela grada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Objekat koji gradi  „M Enterijer Gradnja d.o.o.“ u Ulici Momčila Tapavice bb, na parceli 731/7, K.O. Novi Sad 4, će biti isklјučivo stambene namene i sastojaće se od prizemlјa, četiri sprata i potkrovlјa. Ukupna korisna površina objekta u toj lameli je 1.680 kvadrata, od čega 1.138 kvadrata predstavlјaju stanovi prosečne kvadrature 48,89 metara kvadratnih.

Novi Sad, 3. maj 2019. godine