Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO NASELJE BANGLADEŠ KOJE JE ZAHVATIO POŽAR

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je naselje Bangladeš koje je jutros u  ranim jutarnjim časovima zahvaćeno požarom. Požar je lokalizovan u 6.30 časova i sve vatrogasne jedinice su i dalje na terenu i rade na dogašivanju požara.

-Angažovano je oko 40 vatrogasaca sa oko 12 vozila. Grad Novi Sad pomogao je vatrogasnu brigadu sa dodatnim cisternama od strane komunalnih preduzeća „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Gradsko zelenilo“, a na terenu je pomoglo i JGSP “Novi Sad”. Požar je zahvatio površinu od oko 1500 m2, a ono što je najbitnije jeste da nema ljudskih žrtava. Deca i žene su smešteni u prihvatilište za beskućnike u Futogu, a drugi deo u Svratište za decu ulice na Bulevaru oslobođenja. Požar je lokalizovan i radi se na tome da se reši dalje zbrinjavanje ljudi - rekao je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik je nakon Bangladeša, obišao žene i decu koji su smešteni u prihvatilištima, kako u Futogu, tako i u Svratištu. Ukupno stotinak evakuisanih se oseća dobro, dok su obroke za njih obezbedili centralna kuhinja PU „Radosno detinjstvo“ i Gerontološki centar “Novi Sad”.

Novi Sad, 12. april 2024. godine