Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA KUM SLAVE GRADA BIJELJINE

Na poziv gradonačelnika Bijelјine Miće Mićića delegacija Grada Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem prisustvovala je proslavi slave Bijelјine – Dana Svetog Pantelejmona.

Obeležavanje gradske slave upriličeno je u okviru manifestacije ''Pantelinski dani 2017. godine'' koja se u Bijelјini odvijala od 30. jula do 9. avgusta uz bogat kulturno-umetnički program. Kao kum gradske slave Bijelјine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je liturgiji u crkvi Svetog Đorđa, a zatim litiji kroz grad uz lomlјenje slavskog kolača.

- Velika je čast za Grad Novi Sad i za mene lično što sam kum slave grada Bijelјine. To je samo još jedna potvrda uspešne saradnje dva grada i dva regiona. Čvrste veze između Novog Sada i Bijelјine rezultat su dobrih odnosa među lјudima i zbog toga njih ništa ne može da ugrozi. Grad Novi Sad neguje i unapređuje odnose i sa drugim gradovima u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji sa svim mestima gde žive naši sunarodnici. To je obaveza grada koji ima titulu Srpske Atine i koji je sedište Matice srpske, Srpskog narodnog pozorišta, a odnedavno i Evropska prestonica kulture i omladine – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao građanima Bijelјine slavu poželevši im dobro zdravlјe i blagostanje.

Dva gradonačelnika iskoristili su ovaj susret kako bi razgovarali o potencijalnim modalitetima saradnje u vitalnim oblastima, sa posebnim akcentom na polјoprivredi, s obzirom na upućenost tamošnjih privrednika na Institut za ratarstvo i povrtarstvo ''NS seme'' i Međunarodni polјoprivredni sajam.

Tokom sveštene ceremonije okuplјenima se obratio i gradonačelnik Bijelјine Mićo Mićić poželevši svim gostima prijatan boravak, a svojim sugrađanima srećnu slavu, mir i dobro zdravlјe.

Novi Sad, 9. avgust 2017. godine