Čitaj mi

GRADONAČELNIK ISPRATIO PENZIONERE U BANJU VRDNIK

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozdravio je prvu grupu od 50 penzionera koji su otputovali u banju Vrdnik u organizaciji Udruženja penzionera Grada Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada. Reč je o sedmodnevnom boravku u hotelu ''Termal'', a u naredne tri sedmice u banju će otići još tri grupe po 50 ljudi, što ukupno čini 200 penzionera sa najnižim penzijama. Inače pre desetak dana 100 novosadskih penzionera otputovalo je u Bar u Crnu Goru.

- Ovo je mali znak pažnje Grada prema ljudima koji su stvarali Novi Sad, i omogućili da on danas bude takav kakav jeste. Vodimo odgovornu socijalnu politiku prema najstarijim sugrađanima. Otvorili smo Kancelariju za stare, imamo posebne programe podrške najstarijim sugrađanima, a ove godine izdvojili smo značajna sredstva za obnovu zgrade Udruženja penzionera Grada Novog Sada. Novi Sad ima najmoderniji Dnevni centar za penzionere u Srbiji, ovih dana završava se opremanje novog Kluba penzionera na Novom naselju, a spremamo i paket akcija koje ćemo sprovoditi u 2016. godini – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Potpredsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Siniša Brankov zahvalio se gradonačelniku na iskazanom razumevanju prema starim ljudima, naglasivši da Grad pokazuje dobru volju da ih podrži i da im pomogne u rešavanju važnih pitanja.

Novi Sad, 9. novembar 2015. godine