Čitaj mi

GRADONAČELNIK ČESTITAO RUKOMETAŠIMA „VOJVODINE“ ISTORIJSKI USPEH

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanoj sali Gradske kuće igrače i upravu Rukometnog kluba „Vojvodina“ koji su ponovo osvojili titulu državnog prvaka. Novosađani neprekidno nižu pobede od 2013. godine i od tada su osvojili čak osam od svojih devet titula. Ovog maja nastavlјen je niz pobeda, a računajući kompletnu godinu, RK „Vojvodina“ je uzeo dva nacionalna Kupa, jedan iz ove sezone, a jedan kao zaostalo takmičenje iz prethodne sezone, uz Superkup što predstavlјa najuspešnijih godinu dana u istoriji kluba.

- Koliko dugo obavlјam posao gradonačelnika, toliko godina uvek krajem maja ili početkom juna, dočekujem rukometaše „Vojvodine“ sa trofejima u Gradskoj kući. Ovo je njihova  deveta titula, osma uzastopna i hvala im u ime svih Novosađana. Novi Sad obezbeđivanjem dobrih uslova za trening, daje iznova nove generacije šampiona, ne samo u rukometu, već i u odbojci i drugim sportovima. Pre devet godina ovaj klub bio je na ivici ponora, a postao je lider u Srbiji, dok i u regionu mnogima mogu da budu uzor. Čestitam igračima i trenerima, ovo je njihova titula, ali da bi tim postojao i imao najbolјe uslove, potrebna je snažna podrška, kako Grada, tako i uprave, kao i sponzora, a mislim da je uprava RK „Vojvodina“ opravdala očekivanja svih navijača. Država Srbija će investirati dodatna sredstva u sport, a verujem da će RK „Vovjodina“ biti deo tih investicija kako bi mogao da se bori u najelitnijim evropskim takmičenjima. Tim „Vojvodine“ svaki put izlazi iz takmičenja kao pobednik, a za to su zaslužni odgovoran rad, dobra selekcija igrača, predan rad stručnog štaba – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je još veći uspeh kluba to što je „Vojvodina“ prvak države u svim mlađim kategorijama, ne samo u seniorskoj selekciji.

Predsednik RK „Vojvodina“ Milan Đukić je u ime celog kluba, zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na velikoj podršci koju pružaju klubu već skoro čitavu deceniju.

- Naše trofejne godine su se počele nizati uporedo sa mandatima gradonačelnika Vučevića, tako da svake godine tradiocionalno dolazimo u Gradsku kuću sa lepim vestima i trofejima. Ove godine smo čak četiri trofeja osvojili, a to su Kup Srbije, Superkup Srbije, prošlogodišnji Kup i sada trofej prvaka Srbije – rekao je Milan Đukić, zahvalio na svim uslovima koje Grad obezbeđuje za nesmetan rad kluba i uručio gradonačelniku zahvalnicu.

Igrači „Vojvodine“ i reprezentativci države u rukometu Mladen Šotić i Jovica Nikolić istakli su da je to uspeh celog tima i zahvalili svima na podršci.

- Hvala svima koji su navijali za nas. Kada trofejem krunišete svoj trud i rad, to je dosanjan san svih sportista i nadam se da ćemo sledeće godine nastaviti da se u istom ritmu borimo za naš klub – naglasio je Mladen Šotić.

Novi Sad, 31. maj 2021. godine