Čitaj mi

GRADONAČELNIK ČESTITAO NOVU 2018. GODINU

Na novogodišnjem koktelu za novinare, koji je održan u Oficirskim pavilјonima na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zaklјučio je da se 2017. godina može okarakterisati kao veoma uspešna za Grad Novi Sad i Novosađane.

- Tekuća godina je prošla relativno mirno na lokalnom nivou i iskazana je politička stabilnost na gradskom nivou. Evidentno je dobro punjenje budžeta, ali s druge strane i nešto slabija realizacija velikih investicija. Očekujem da će u narednoj godini sve to ići na bolјe, jer smo već otklonili sve remetilačke faktore. Događaj koji je za mene okarakterisao 2017. godinu jeste održavanje velikog skupa koji je podrazumevao sastanak predstavnika Kine i zemalјa centralne i istočne Evrope - “Mehanizam 16+1”- pod okrilјem inicijative “Jedan pojas, jedan put”. U septembru je naš grad dobio priliku da bude domaćin tog međunarodnog skupa, čime je Novi Sad direktno pozicioniran kao mesto gde će biti definisana dalјa politika i saradnja tih država u oblasti nauke i obrazovanja. Raduje i činjenica što imamo povećanje broja turista za 13,1% u odnosu na prošlu godinu, i to je posledica opšte atmosfere u državi, ali i Novog Sada kao titulara dve evropske prestonice. Imamo pad nezaposlenih, a istovremeno i rast broja zaposlenih, preciznije, na evidenciji NSZ se smanjio broj nezaposlenih za 4700 u proteklih 11 meseci, dok je u prethodnih pet godima čak 8000 više lјudi zaposlenih u Novom Sadu. Čeka nas još mnogo rada, ali već možemo ceniti da je Novi Sad na dobrom putu da postane jedan razvijeni  srednjoevropski grad, grad koji stremi da u dogledno vreme bude polamilionski - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On se tom prilikom zahvalio i saradnicima iz medijske sfere, odnosno novinarima, urednicima i svima onima koji sarađuju sa gradskom upravom tokom godine informišući javnost o relevantnim događajima. Miloš Vučević je poželeo svim Novosađanima dobro zravlјe, još više rada i malo sreće u narednoj 2018. godini.

- Zdravlјe, kao preduslov svega. Više rada, kao baza za razvoj. Sreća, da nam se nešto nepovolјno ne desi – naglasio je gradonačelnik.

Novi Sad, 28. decembar 2017. godine