Čitaj mi

GRADI SE VRTIĆ I UREĐUJE 25 ULICA NA SAJLOVU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na asfaltiranju Ulice Gornje Sajlovo br. 32, kao i na izgradnji vrtića PU ''Radosno detinjstvo''. U Ulici Sajlovo 37 na parceli broj 9118/12, K.O. Novi Sad IV gradi se objekat Predškolske ustanove ukupne površine 1765,85 m2. Kapacitet vrtića je 190 dece.

- Asfaltiramo još 25 ulica na Sajlovu, počinje izgradnja vrtića, izgrađena je i zgrada Mesne zajednice, možda najlepša u gradu. U njoj će biti smešteni i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta, sve ono što je lјudima potrebno. Samo za vodovod, ove i prošle godine, investirali smo 150 miliona dinara, 440 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje, a izgradnja objekta MZ koštala je 60 miliona dinara. U 2020. i 2021. godini, Grad je  milijardu dinara investirao u Sajlovo, a neke opštine u Vojvodini nemaju toliki ukupan budžet. Treba da radimo trotoare, atmosferske kanale, a gradićemo i osnovnu školu za koju je određena parcela i idemo u otkup tog zemlјišta. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između vrtića i zgrade MZ bude izgrađen objekat pravoslavnog hrama. Hvala građanima na strplјenju, imaju jednaka prava kao i svi ostali, a sve što smo obećali i činimo. Do kraja avgusta završavamo svih 25 ulica, a vrtić će biti na raspolaganju od septembra 2022. godine. Pošto je naselјe dobilo vodovod, kanalizaciju, asfalt i javnu rasvetu, očekujem od predstavnika MZ da i sve ulice dobiju nazive, da ne budu po brojevima. Budžet Grada je jak zbog velikih investicija kompanija kao što su Lir, Aptiv, Kontinental, Nidek, kao što su most, pruga i Fruškogorski koridor. Zahvalјujući tim investicijama imamo novca da rešavamo sve potrebe građana – naglasio je gradonačelnik Vučević.

U toku je izvođenje radova 2. i 3. faze na uređenju 25 ulica u naselјu Sajlovo. Vrednost radova je 300,9 miliona dinara (sa PDV-om). Do sada je uređeno 15 ulica, u toku je izvođenje radova u sedam ulica, a preostalo je još da se urade tri ulice. Ulica Sajlovo 32 je spremna za asfaltiranje.

Novi Sad, 5. jul 2021. godine