Čitaj mi

GRADI SE SPORTSKA HALA U PETROVARADINU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji sportske hale u Petrovaradinu. Reč je o izgradnji objekta neto površine 3354,46m2, visine 13,31m koji raspolaže sa 855 sedišta za gledaoce. U okviru sportske hale biće izgrađeni sportski teren, tribine, teretana, kafe, pres sala, kabina za novinare, četiri svlačionice za sportiste, svlačionica za sudije, antidoping prostorija, ostave za rekvizite, kancelarija, portirnica, hol i tehničke prostorije.

- Najvažnija stvar je to što je Grad prešao sa investicionim aktivnostima na sremsku stranu, i početkom 2017. godine imaćemo najlepšu sportsku halu u Petrovaradinu. Drago mi je što se konačeno radi na ravnomernom razvoju grada, na obe obale Dunava. Ova hala neće biti namenjena samo građanima Petrovaradina već i okolnih naselja. Naša obaveza je da pored komunalne infrastrukture gradimo i sportsku. Nadam se da će mnogo dobrih sportskih događaja biti održano u ovom kompleksu, i da početkom 2017. ovde bidi održani prvi treninzi i utakmice. JP ''Zavod za izgradnju grada'' će uraditi parterno uređenje oko hale, i ovaj deo grada dobiće jedan nov, kvalitetan izgled. Cilj nam je da imamo policentričan Novi Sad, jer je grad prerastao da ima samo jedan centar - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Hala će biti namenjena sadržajima iz sportova kao što su odbojka, košarka, rukomet, mali fudbal, borilački sportovi i drugi sportovi koji mogu da se odigravaju u zatvorenom prostoru na parketu.

Izvođači radova na izgradnji hale su GP ''Best izgradnja“, ''Struj' doo i ''Rekorderdeš“ svi iz Novog Sada, a vrednost ugovorenih radova je 169.950.000,00 dinara.

Novi Sad, 17. april 2016. godine