Čitaj mi

GRAD USTUPIO POKRETNU OPREMU PU NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisao je sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem Ugovor o ustupanju prava na korišćenje između Grada Novog Sada i MUP-a Republike Srbije Policijskoj upravi u Novom Sadu i primopredaji opreme, radi poboljšanja uslova rada policije na teritoriji grada.

- Grad Novi Sad preuzima sve neophodne mere u cilju poboljšanja bezbednosti ljudi i imovine i nastoji da kontinualno pomaže policiji kako bi se uspostavio zavidan nivo bezbednosti u gradu. Ove godine su sredstva koje je Grad izdvojio za novosadsku policiju, nažalost, nešto manja nego prošle godine, ali smo u dogovoru sa policijom ipak uspeli da obezbedimo neophodnu opremu za njen efikasniji rad. Saradnja Grada sa novosadskom policijom je odlična i može da posluži kao dobar primer za druge lokalne samouprave u Srbiji. - istakao je gradonačelnik Pavličić.

Gradonačelnik je svečano uručio ministru Dačiću ključeve dva vozila marke Škoda Jeti čija je vrednost ukupno 4.474.590,00 dinara i šest skutera marke Pjađo čija je ukupna vrednost sa opremom 3.275.326,00 dinara.

- Veliki problem u radu MUP-a Srbije je to što je zbog ekonomske krize smanjen budžet namenjen za investicije, zbog čega policija u prošloj godini nije mogla da kupi nova vozila. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja građana Novog Sada i da će novosadska policija u narednom periodu u još većoj meri eliminisati najteža krivična dela. Policijska uprava u Novom Sadu najveća je nakon beogradske, i po broju stanovnika i po teritoriji koju pokriva, što znači da ima i najveću potrebu za sredstvima za rad, a zbog boljih efekata rada policiji je izuzetno važna dobra komunikacija sa gradskim vlastima. - istakao je potpredsednik Vlade Ivica Dačić zahvalivši se na dobijenoj opremi.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, zamenik direktora policije Branislav Mitrović, zamenik načelnika PU u Novom Sadu Stevan Krstić, načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić, kao i savetnik ministra Milorad Premović.

Policijskoj upravi Novi Sad je tom prilikom uručeno i 106 jakni, 40 baterijskih lampi sa punjačem, kao i dodatna oprema za skutere. Pored dobijenih vozila, ispred Gradske kuće je istovremeno bio parkiran i deo voznog parka koji je Grad Novi Sad obezbedio za Komunalnu policiju koja počinje sa radom u septembru.

Novi Sad, 8. jul 2010. godine