Čitaj mi

GRAD ULAŽE U SOLIDARNO STANOVANjE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je stanove u novoizgrađenoj zgradi u Ulici Momčila Tapavice, namenjene solidarnom stanovanju.  

- Obišao sam skoro potpuno završenu stambenu zgradu na Novom naselju, zajedno sa mojim saradnicima, kao i zaposlenima u Stambenoj agenciji i predstavnikom izvođača radova. Za vrlo kratko vreme biće završena lamela broj 5 u Ulici Momčila Tapavice, i time, kroz privilegovane uslove na konkursu, stavljamo na raspolaganje još 25 stanova za kupovinu. Skupština Grada je već donela odluku da će konkurs biti objavljen u septembru, a nakon lamele broj 6 koja se nalazi pored ove zgrade i koja će u septembru biti useljena, i ova novoizgrađena je skoro završena. Plan je nastavak gradnje, i to lamele broj 4, koja će biti orijentisana ka Bulevaru Jovana Dučića, iza ovih zgrada, tako da kada ceo kompleks bude urađen, biće useljeno oko 200 stanova. Važno je istaći da ovo, ni u kom slučaju, nisu socijalni stanovi u smislu lošijeg kvaliteta, jer se identičan materijal za gradnju i opremanje koristi kako za njih, tako i za stanove koji će biti prodavani po komercijalnim cenama. Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1000 evra po metru kvadratnom, što je veoma povoljno za ovaj deo grada. Ukoliko to finansijsko stanje grada dozvoli, u budućnosti bismo voleli, po ugledu na neke evropske gradove, da ulažemo u ovaj tip stanogradnje, kako bismo pomogli određenim kategorijama stanovništva da reše stambeno pitanje. Veoma sam zadovoljan urađenim, a tek sledi parterno uređenje, sadnja zelenila i izgradnja parkinga, što će doprineti i lepšem izgledu ovog kraja – rekao je gradonačelnik Vučević.

Projektom izgradnje objekata u Ulici Momčila Tapavice bb planirana je izgradnja ukupne bruto kvadrature 14.682 m2, a radovi na izgradnji planirani su u fazama. Radovi na lameli 6 su završeni krajem 2020. godine, a na izgradnji lamele 5 započeli su u avgustu 2021. godine, privode se kraju i biće završeni u roku. Obe lamele sadrže po 27 stanova, a strukture stanova su jednoiposobni i dvoiposobni. U septembru se očekuje raspisivanje novog javnog poziva za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada.

Novi Sad, 14. jul 2022. godine