Čitaj mi

GRAD ULAŽE NAPORE DA SE PROBLEM SA ZATVORENIM BAZENIMA ŠTO BRŽE I EFIKASNIJE REŠI

Povodom novonastale situacije na zatvorenim bazenima u SPC „Vojvodina“ i SC „Slana bara“, u Gradskoj kući, u prisustvu velikog broja sportista i sportskih radnika koji koriste te bazene, prisutnima su se obratili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor Vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marko Ćuk, sekretar Plivačkog kluba „Novi Sad“ Rajka Vujić i sekretar Plivačkog kluba „Vojvodina“ Mirko Srđanov.

Na samom početku, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.

- Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako u SPC „Vojvodina“, tako i u SC „Slana bara“ ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Ipak, moramo biti svesni činjenice da raspolažemo sa starom opremom i zbog toga bi posebno naglasio da smo prvi, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem pokrenuli pitanje rekonstrukcije celokupnog objekta SPC „Vojvodina“ i da bi taj posao trebao da počne u maju - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim  bazenima u Novom Sadu , kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja, napominjući da je direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić podneo ostavku.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju  na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku. On je dodao da je Grad obezbedio prostore, odnosno bazene, na teritoriji Novog Sada kako bi se nastavilo sa redovnim trenažnim procesom.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici plivačkih klkubova „Indeks“, „Marlin“, „Vojvodina“, „Novi Sad“ i „Arena“ kao i predstavnici vaterpolo kluba  „Vojvodina“.

Novi Sad, 25. februar 2020. godine