Čitaj mi

GRAD U AKCIJI UKLANJANJA LEDENICA

Gradonačelnik Novog Sada obišao je novosadske ulice u kojima najviše preti opasnost od pada ledenica, a zajedno sa članovima Štaba za vanredne situacije Grada prisustvovao je i uklanjanju ledenica sa objekta vrtića „Čarolija“ od strane stručnih službi Grada.


- Svake godine u gradu imamo problem sa ledenicama, a ove godine je situacija veoma kritična, jer je palo najviše snega. Za očekivati je da ćemo u narednim danima imati sve više problema zbog najavljenih padavina, a slično stanje je i u drugim gradovima u Srbiji. Na sastanku Štaba utvrđeno je ko je odgovoran za uklanjanje ledenica, a to su prvenstveno građani koji nakon što opaze ledenice trebaju da ih skidaju sa svojih kuća, a tamo gde nisu u mogućnosti to da urade, dužni su da se jave Komunalnoj policiji koja dalje upućuje pozive javnim preduzećima koja poseduju mašine i mogu da dođu do visina do kojih građani sami ne mogu – rekao je gradonačelnik Igor Pavličić i dodao da apeluje na građane, gde je to moguće, ograde prostor gde preti pad ledenica.


Broj telefona Komunalne policije je 4872-544, koja će, nakon upućene prijave ukoliko se ukaže potreba slučaj proslediti JKP „Stan“, Vatrogasnoj brigadi i drugim nadležnim gradskim preduzećima. S obzirom na veliki broj poziva koji Komunalna policija zaprima dnevno, mole se građani da svoje zahteve upute i preko elektronske pošte na adresu komunalna.policija@inspekcija.novisad.rs i nebojsa.radovanac@inspekcija.novisad.rs


Novi Sad, 8. februar 2012. godine