Čitaj mi

GRAD POKLONIO BICIKLE ĐACIMA GENERACIJE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je bicikle đacima generacije (školske 2010-2011.) novosadskih srednjih škola. Bicikli su kupljeni od sredstava od iznajmljivanja gradskih bicikala "NS bajk" tokom prošle godine.

 - Zadovoljstvo mi je što možemo da poklonimo bicikle mladim Novosađanima koji su prošle godine bili đaci  generacije. Za dvadesetak naših najboljih učenika bicikle smo nabavili većim delom novca koji smo oprihodovali iznajmljivanjem naših gradskih bicikala. Nadam se da će oni nastaviti da uspešno uče i rade, i da će biti uzorni građani Novog Sada kao što su i do sada bili – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima organizovan sistem iznajmljivanja gradskog bicikla. Trenutno je aktivno pet stanica za bicikle – kod „Štranda“, na SPENS-u, kod Železničke stanice, kod garaže uz Srpsko narodno pozorište i u Kampusu Univerziteta, a  građanima je na raspolaganju ukupno 125 gradskih bicikala, po 14 na svakoj stanici za izanajmljivanje. Ove sezone planira se i proširenje mreže postavljanjem stanica na još dve lokacije u gradu – na Detelinari i Novom naselju, a prema rečima gradonačelnika i ove godine zarađen novac od "NS bajk-"-a biće utrošen u slične svrhe.

 

 

Novi Sad, 9. april 2012. godine