Čitaj mi

GRAD PODRŽAVA VIŠEČLANE PORODICE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je dečja auto-sedišta majci trojki, Stojanki Popović iz Novog Sada, koja ima tri dečaka Strahinju, Vuka i Ognjena. On je čestitao porodici Popović i poželeo zdravo i bezbrižno detinjstvo njihovoj deci. Kako je rekao, Popovići su svetao primer hrabrih mladih lјudi kojima roditelјstvo nije prepreka da se ostvare i na drugim polјima u životu.

- Ove godine podelili smo 200 auto-sedišta za decu i još 100 ćemo obezbediti kao vid podrške Grada porodicama, a posebno višečlanim. Postoji lepeza mera koje sprovodimo u populacionoj politici. Grad Novi Sad omogućio je da borvak u vrtićima PU ''Radosno detinjstvo'' bude besplatan za svu decu, subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima za preko 3000 dece, besplatni su udžbenici za đake prvake, kao i za decu iz porodica sa troje i više dece, takođe užina i prevoz. Smanjili smo cenu đačke i studentske pokazne karte za javni prevoz. Na konkursu za dodelu stanova posebno favorizujemo višečlane porodice – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je pohvalio Stojanku i njenog supruga, koji su zaposleni u privatnim kompanijama, i žive kao podstanari, za to što hrabro i nesebično idu kroz život.

- Ne radi se o materijalnoj vrednosti poklona koji smo danas uručili, već želimo da pošalјemo jasnu poruku da ne treba živeti egocentrično, jer je roditelјstvo najteža, ali i najlepša i najvažnija misija u životu čoveka. Divim se porodicama sa više dece. Sigurno im nije lako, mnogo je to neprospavanih noći, ali posle, kuća vam nije prazna i imate sa kim da budete za praznike, imate za koga da živite i radite – poručio je Vučević.

Stojanka Popović zahvalila se gradonačelniku na prijemu i podršci Grada Novog Sada koja će njenoj porodici, kako je rekla, biti od velike pomoći.

Novi Sad, 8. jun 2022. godine