Čitaj mi

GRAD NOVI SAD STVARA BOLjE USLOVE ZA RAD VATROGASACA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa v.d. pomoćnika ministra MUP-a načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i načelnikom Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojanom Milovcem obišao lokaciju na kojoj se gradi nova vatrogasna stanica u Futogu, gde će biti smešteno novoformirano vatrogasno-spasilačko odelјenje. Nakon obilaska radova na izgradnji vatrogasne stanice, izvršena je primopredaja novog vatrogasnog vozila u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad gde je gradonačelnik Đurić uručio klјučeve nove autocisterne sa vatrogasnom opremom vrednosti 28,8 miliona dinara Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu.

-Sledeće godine, našim vatrogascima stiže još jedno vatrogasno vozilo i to pokazuje da je poslednjih godina mnogo urađeno na stvaranju bolјih uslova za rad te službe, od projektovanja i sada gradnje nove stanice u Futogu, do nabavke vozila i opreme u vrednosti od 142 miliona dinara. Novi objekat biće na istoj parceli gde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice i biće površine od oko 330 m2. Grad je u te svrhe izdvojio 60 miliona dinara, a završetak radova se očekuje u junu 2024. godine. Nadam se da će novi objekat povećati njihovu efikasnost i da će ovo vozilo uticati na pouzdaniji i bolјi rad Vatrogasne brigade. Zahvalni smo im na svim akcijama na spasavanju lјudskih života i imovine, a mi ćemo uvek biti tu kao oslonac za sve iskazane potrebe naših vatrogasaca, jer nam je zajednički cilј unapređenje bezbednosti u zajednici - rekao je gradonačelnik.

V.d. pomoćnika ministra MUP-a i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, zahvalio je Gradu Novom Sadu na donaciji, kao i na konstantnoj podršci i dobroj saradnji.

-Svake godine Novi Sad odvaja značajna sredstva za kupovinu novih vozila, podržava dobrovolјno vatrogastvo, ali ova godina je istorijska što se tiče ulaganja u Sektor za vandredne situacije. Zahvalan sam Državi i Gradu što obraćaju pažnju na ove lјude koji rizikuju svoje živote, da bi spasili živote i imovinu naših građana – rekao je načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Novi Sad, 29. novembar 2023. godine