Čitaj mi

GRAD NOVI SAD SPREMNO DOČEKUJE PREDSTOJEĆU ZIMU

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP „Parking servis“, JKP „Gradsko zelenilo“,  JKP „Čistoća“ i JKP „Put“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je nakon smotre zaključio da su sva javno-komunalna preduzeća sa raspoloživom mehanizacijm i ljudstvom u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

- Mehanizacija za čišćenje snega svih preduzeća je i ove godine obogaćena novim vozilima i priključnim mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. Grad Novi Sad je ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje i najjaču zimu - rekao je Aleksandar Kravić.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović je istakao da ovo preduzeće ima 20 vozila i mašina od kojih deset vozila poseduje daske za čišćenje snega i posipanje soli.

- Obezbeđena je dovoljna količina soli i od sutra počinje raspoređivanje spremišta za so, u blizini većih raskrsnica koje čiste radnici našeg preduzeća, a za to je angažovano preko sto radnika sa alatima i opremom. Na raspolaganju je i dodatna mehanizacija u slučaju većih padavina - rekao je Vladimir Zelenović.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski je naglasio da dežurstva zimske službe počinju danas, a od 1. decembra će biti organizovan neprekidan rad 24 časa.

- Spremno je 25 vozila sa opremom za posipanje solju i čišćenje, kao i 12 građevinskih mašina sa opremom za čišćenje snega, a u slučaju  vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Obezbeđene su dovoljne količine sredstava za posipanje kolovoza za sva javno-komunalna preduzeća i ustanove od javnog značaja. Priritet je obilazak mostova koji mogu u jutaranjim satima da budu vlažni i naše ekipe će obilaziti te kritične deonice- rekao je Gojko Etinski.

Novi Sad, 1. novembar 2022. godine