Čitaj mi

GRAD NOVI SAD SPREMAN ZA PREDSTOJEĆU ZIMU

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir  Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP „Parking servis“, JKP „Gradsko zelenilo“,  JKP „Čistoća“ i JKP „Put“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je naglasio da su sva javno-komunalna preduzeća u pogledu mehanizacije i lјudstva u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

- Kao i prethodnih godina, mehanizacija za čišćenje snega je obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. JKP „Parking servis“ je proširio vozni park novom mehanizacijom koja je namenjena radu zimske službe- rekao je Aleksandar Kravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje zimu.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović je istakao da ovo preduzeće od nedelјe počinje sa raspoređivanjem spremišta za so u blizini raskrsnica i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom i mehanizacijom za predstojeće zimske uslove.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski je rekao da dežurstva zimske službe počinju 1. novembra, a od 1. decembra  će biti organizovan neprekidan rad od 24 časa.

- Spremno je 26 vozila sa opremom za posipanje solјu i čišćenje, kao i 14 građevinskih mašina sa opremom za čišćenje snega, a u slučaju  vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Obezbeđene su dovolјne količine sredstava za posipanje kolovoza za sva javno-komunalna preduzeća i ustanove od javnog značaja. Za poporavku oštećenja na kolovozu biće obezbeđena određena količina hladnog asfalta. Od 1. novembra se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa će u skladu sa tim biti postavlјena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažlјiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima i nadvožnjacima- naglasio je Gojko Etinski.

Novi Sad, 28. oktobar 2021. godine