Čitaj mi

GRAD NOVI SAD PODSTIČE PREDUZETNIŠTVO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ugovore za ukupno 12 osoba kojima su odobrene subvencije za samozapošlјavanje na osnovu Javnog poziva nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošlјavanje na teritoriji Grada Novog Sada u 2013. godini. Subencije za samozapošlјavanje kao mera iz Akcionog plana zapošlјavanja Grada Novog Sada za 2013. godinu namenjena je nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje - Filijala u Novom Sadu i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla.

- Čestitam našim sugrađanima na hrabrosti i odvažnosti da krenu u samostalan posao, jer time pokazuju da u ovom gradu postoje lјudi koji imaju preduzetnički duh i koji ne čekaju samo da im se nađe posao u javnom sektoru, već su spremni da uzmu odgovornost u svoje ruke. Ovo je pravi put ka jačanju privrede Novog Sada, koji se može činiti kao mali korak, ali koji predstavlјa poslovni koncept otvaranja realnih radnih mesta od kojih će mnogi sugrađani osetiti direktnu korist. Grad Novi Sad će nastaviti da stimuliše otvaranje novih privrednih subjekata i zapošlјavanje kroz različite programe i u narednoj godini, a budući preduzetnici će uvek imati partnera i podršku u svim institucijama Grada - rekao je gradonačelnik Vučević i napomenuo da su odobrena sredstva za subvencije iznosila tri miliona dinara.

Preko Gradske uprave za privredu, subvencija za samozapošlјavanje dodelјuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu radi osnivanja radnje ili privrednog društva, ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos. Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošlјavanje u obavezi je da registrovanu delatnost obavlјa najmanje 12 meseci. Ovom merom Grad Novi Sad aktivno doprinosi smanjenju nezaposlenosti, sive ekonomije i podsticanju preduzetničkkog duha u Novom Sadu.

Novi Sad, 26. decembar 2013. godine