Čitaj mi

GRAD NOVI SAD DOMAĆIN SAJMA "INVESTEKSPO"

Na današnjoj konferenciji za novinare posvećene predstojećem sajmu investicija 'Investekspo', zamenik gradonačelnika dr Saša Igić najavio je da će Grad Novi Sad, na ovoj značajnoj sajamskoj priredbi, predstaviti strateške razvojne projekte među kojima su izgradnja mosta na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, izgradnja zgrade jedinstvene gradske uprave u Radničkoj ulici, uređenje Trga republike sa ribljom pijacom i završetak izgradnje Somborskog bulevara i Bulevara Evrope.

-U skladu sa iksustvima razvijenih zemalja EU, želimo da administrativni aparat stavimo u službu građana i svih koji žele da ulažu u Novi Sad. Intenzivno radimo na pojednostavljivanju procesa dobijanja neophodnih dozvala za realizaciju poslovnih projekata, kao i na iznalaženju privlačnih lokacija za domaće i strane investitore. Uvereni smo da će sajam investicija, i ove godine, na pravi način predstaviti strateški značajne potencijale Novog Sada i doprineti daljem razvoju međunarodne ekonomske saradnje i uspostavljanju poslovnih partnerstava. – rekao je Igić.

Direktor Novosadskog sajma Goran Vasić istakao je da, iako se sajam odigrava u godini opšte ekonomske krize, te okolnosti treba posmatrati kao šansu za započinjanje poslova kojima bi se inovativnošću ostvarila prednost, i rekao da će 'Investekspo' ove godine predstaviti važne investicione i privredne projekte iz 35 opština i gradova.

Podršku sajmu investicija pružilo je i Izvršno veće Vojvodine, a ove godine na toj priredbi biće predstavljeni kapitalni projekti sekretarijata za privredu, sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, sekretarijata za regionalnu i međunarodnu sardanju, sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine kao i sekretarijata za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.
 

Novi Sad, 2. novembar 2009. godine