Čitaj mi

GRAD NOVI SAD DAO NAJVEĆI DOPRINOS ZAPOŠLJAVANJU

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je obeležavanju 100 godina postojanja i razvoja Nacionalne službe za zapošljavanje. Početkom delovanja javne službe zapošljavanja u Srbiji smatra se 14. decembar 1921. godine, kada je objavljen jedan od prvih propisa kojima se reguliše oblast zapošljavanja – „Zakon o zaštiti radenika“.

Tom prilikom dodeljena su priznanja i zahvalnice poslodavcima i lokalnim samoupravama koji su dali najveći doprinos u oblasti politike zapošljavanja u 2021. godini. Komisija Nacionalne službe za zapošljavanje za dodelu priznanja i zahvalnica za ostvarene rezultate u promovisanju politike zapošljavanja i za ostvarene rezultate u zapošljavanju odlučila je da Gradu Novom Sadu bude dodeljena zahvalnica u kategoriji „Lokalne samouprave koje su dale najveći doprinos zapošljavanj“, uzimajući u obzir usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje iz budžeta lokalne samouprave za 2021. godinu, broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava i stepen razvijenosti opštine.

U ime Grada Novog Sada prisutnima se obratio Milorad Radojević koji je izjavio da je zahvalnica potvrda i priznanje za sve ono što Grad radi u oblasti aktivne politike zapošljavanja.

- Od 2012. godine do danas Grad je izdvojio milijardu i dvesta pedeset pet miliona dinara za programe zapošljavanja, a svake godine je ovim programima obuhvaćeno oko 700 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je najvažnije, što pokazuje da te mere imaju efekta, jeste činjenica da se preko 85 odsto lica koja su bila obuhvaćena ovim merama i nakon nekoliko godina, nisu vraćala na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje – rekao je Radojević.

Novi Sad, 14. decembar 2021. godine