Čitaj mi

GRAD NASTAVLJA DA ULAŽE U UNAPREĐENJE INFRASTRUКTURE U КAĆU

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Zdravkom Jelušićem, obišao je radove na asfaltiranju ulica Jovan Jovanović Zmaj i Isidore Sekulić u Кaću. Radi se o projektnoj investiciji, u iznosu od šest miliona dinara, koju realizuje JКP „Put“ i koja podrazumeva uređenje bankina i popravku tucaničkog zastora u navedenim ulicama.

- Radovi u ulici Isidore Sekulić su u završnoj fazi i to mnogo znači svima koji ovde žive, jer je ta ulica asfaltirana pre 35 godina i od tada, osim krpljenja rupa ništa nije obnavljano. Mi smo proces uređenja ulica u Кaću započeli 2012. godine, uložili smo 182 miliona dinara i od tada asfaltirali oko 21 kilometar puta. Osim toga, izgradili smo 47 kilometara kanalizacione mreže, što je investicija vredna preko 600 miliona dinara - izjavio je Milan Đurić ističući da će Grad nastaviti da radi na izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture, i asfaltiranju ulica.

On se zahvalio predstavnicima Mesne zajednice i stanovnicima Кaća na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj su u poslednjih osam godina uspešno realizovane investicije, vredne preko 1,2 milijardu dinara.

- Rekonstruisali smo objekat Mesne zajednice i vatrogasne službe, zatim staru zgradu osnovne škole "Đura Jakšić", kao i vrtić „Zvončica“ PU  "Radosno detinjstvo". U toku su i radovi na nadogradnji tog objekta, vrednosti 82 miliona dinara, koji će omogućiti proširivanje kapaciteta za oko 100 dece, odnosno za četiri nove grupe, što će siguran sam smanjiti, a možda čak i ukinuti listu čekanja u Кaću. U planu nam je još jedna velika investicija, odnosno da rekonstruišemo ili možda čak izgradimo novu fiskulturnu salu u okviru osnovne škole „Đura Jakšić“– naglasio je Đurić i dodao – Grad podjednako brine i o najstaririjim sugrađanima, uložili smo 64 miliona dinara da konačno dobiju svoje mesto gde će moći da se okupljaju i druže. U toku je izgradnja novog objekta Doma penzionera, površine oko 500 metara kvadratnih, čiji završetak očekujemo do juna 2021. godine. Mnogo toga je urađeno, a Grad će nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Кaća i da daljim ulaganjima doprinosi kvalitetnijem životu u ovom mestu.

Novi Sad, 30. oktobar 2020. godine