Čitaj mi

''GITARIJADA VOJVODINE 2018'' OD 29. JUNA DO 1. JULA U KISAČU

''Gitarijada Vojvodine'' biće održana četvrtu godinu za redom u Kisaču od 29. juna do 1. jula 2018. godine, rečeno je na konferenciji za novinare tim povodom održanoj u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Festival se održava pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada, partner na projektu je Fondacija „Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture“, medijski pokrovitelј je RTV Vojvodina, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Turističke organizacije Grada Novog Sada.

- Manifestacija, osim što daje priliku neafirmisanim muzičkim sastavima da ih čuje šira publika, okuplјa i velika imena iz sveta rok muzike. Važno je što je partner na ovom projektu i Fondacija ''2021'' i što postoji sinergija koja omogućava dobru saradnju pojedinačnih udruženja i organizacija usmerenih ka opštem zajedničkom cilјu, a to je da maksimalno iskoristimo sve potencijale u oblasti kulture. Cilј je i da svi zainteresovani budu na različite načine uklјučeni u proces EPK, i da delovanje u društvenom i kulturnom životu prepoznaju kao mogućnost da se stvari menjaju na bolјe – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. On je takođe rekao da Gradska uprava za kulturu konstantno ulaže u mehanizme transparentnosti, te da pored internet sajta, ima i aplikaciju za mobilne telefone ''GukiT'', putem koje građani mogu da budu što bolјe upoznati sa svim dešavanjima na polјu kulture, umetnosti ali i zabave.

Na konferenciji se obratio i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević koji rekao da takav i slični događaji doprinose turizmu Novog Sada, a posebno kada je reč o prigradskim naselјima koja imaju šta da ponude. Prema rečima PR festivala ''Gitarijada Vojvodine'' Milane Arnjaš na konkursu za demo bendove, uz pomoć muzičkih urednika RTV Vojvodina, izabrano je deset finalista, a prva nagrada je snimanje ''singla'' u ''Studiju M''. Ona je takođe naglasila da je namera organizatora da Festival dobije regionalni karakter, i da već i sada ima dosta posetilaca iz regiona i evropskih zemalјa, kao i zainteresovanih demo bendova koji se javlјaju na konkurs.

Miša Aleksić najavio je set listu najvećih hitova čuvene Riblјe čorbe za nastup u Kisaču, i ocenio da je, prema njihovom iskustvu iz ranijih godina, Gitarijada odlično organizovana, da je prerasla u ozbilјan festival koji promoviše kvalitetnu rok muziku.

Najavlјeno je da publiku očekuje odličan provod, a zvezede festivala su grupa Van Gog, koja nastupa 29. juna, i Riblјa čorba čiji koncert je predviđen u subotu 30. juna. Treću godinu za redom na Festivalu nastupa Ahtung bend, a predstaviće se i pobednici prošlogodišnje gitarijade u Kisaču, bend Čupavci, kao i slovački rok bendovi. Tokom tri dana na stadionu FK ''Tatra'' publika će uživati u brojnim koncertima i pratećim sadržajima, a kompletan program Festivala dostupan je na http://gitarijadakisac.com/#!/up

Novi Sad, 21. jun 2018. godine