Čitaj mi

FESTIVAL KRATKIH POZORIŠNIH FORMI ZA DECU ''TEATAR NA DAR''

Drugo izdanje festivala kratkih pozorišnih formi za decu ''Teatar na dar'' otvoreno je u Sportskom centru ''Slana bara''. Manifestacija se održava 2. i 3. juna, a organizatori su udruženje ''Novosadski kutak'' i MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za kulturu.

Ove godine na repertoaru je 15 predstava u izvođenju profesionalnih pozorišnih trupa, a nastupaju Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište mladih, Pozorište iz ranca, Putujuće pozorište Svitac, Visoko C, Vesela kornjača, Studio Željko Veseljko, Novosadski Novi Teatar, Upalimo reflektore i drugi.

- Jako je važno da se održavaju ovako kvalitetni kulturni programi za najmlađe, jer cilj je da ih zainteresujemo za kulturu i umetnost u pravo vreme, i da kasnije imamo aktivne učesnike kulturnog i društvenog života. Takođe, veoma je bitno što se ovaj događaj odvija na Klisi, i doprinosi decentralizaciji kulture, što je jedan od prioriteta Uprave za kulturu i kao takav je pozicioniran i u Strategiji kulturnog razvoja Novog Sada. Evropska prestonica kulture nije samo titula na koju smo ponosni, to je velika obaveza i odgovornost da kulturu učinimo popularnijom i da je stavimo u službu opšteg razvoja – naglasio je Dalibor Rožić.

Osim predstava, tokom Festivala, na radionicama će se sa decom družiti urednici dečjih časopisa kao i pisci za decu. Najmlađe će takođe zabavljati Haos animatori, Vila Četkica i mađioničari, a prijatelji festivala, ''Minakva'', ''Frikom'' i ''Gomeks'', pripremili su slatke poklone za decu.

Novi Sad, 2. jun 2018. godine