Čitaj mi

EКIPA SRBIJA 2 POBEDNIК MEĐUNARODNOG PRIPREMNOG TURNIRA U BASКETU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je završnici Turnira nacionalnih selekcija u 3 x 3 basketu, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, 2021. godine. U okviru dvodnevnog Turnira u organizaciji Кošarkaškog saveza Srbije, koji je održan u maloj sali SPC „Vojvodina“ takmičile su se dve ekipe reprezentacije Srbije, kao i nacionalni timovi Hrvatske, Rusije, Belgije, Austrije, Holandije, Turske, Nemačke, Кatara, Češke i Francuske.

- Ponosni smo što je Novi Sad, kao grad u kojem žive i treniraju neki od najboljih svetskih basketaša bio domaćin i ovog turnira na kojem su se takmičile svetske ekipe. Selekciju Srbije, dvostrukog evropskog i četvorostrukog svetskog prvaka, predstavljale su dve ekipe i ovom prilikom želim da čestitam timu Srbija 2, koja je opravdala titulu šampiona i da im poželim da se u  najboljem svetlu predstave i na Olimpijskim igrama - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U finalu Turnira sastali su se Srbija 2 i Austrija, a domaća ekipa je slavila sa ubedljivih 21:11. Treće mesto osvojila je selekcija Holandije, koja je pobedila Francusku. Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin uručio je pehar za drugo mesto ekipi Austrije.

Novi Sad, 12. april 2021. godine