Čitaj mi

DUNAVSKE NOĆI ADICA 2011

Gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću dodeljeno je priznanje „Zlatni ključ Adica" na tradicionalnoj manifestaciji humanitarno-zabavnog karaktera „Dunaske noći Adica“ kojom se obeležava Krstovdan, slava Mesne zajednice i naselja Adice. Obeležavanje slave obuhvatilo je čitav niz nastupa i takmičenja tokom celog dana, sa mnogo učesnika i brojnom publikom, a bile su postavljene dve bine i desetine štandova, na kojima je upriličeno preko 50 događaja.

- Veoma mi znači što sam ove godine dobitnik priznanja „Zlatni ključ Adica", i mogu samo da kažem da ćemo se, kao i do sada, truditi da u Adicama iz godine u godinu stvaramo sve bolje uslove za život. Naš cilj je da se Novi Sad ravnomerno razvija, a nažalost u prigradska naselja godinama nije dovoljno ulagano. Zbog toga smo i pokrenuli akciju da obezbedimo adekvatnu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu u svim delovima grada. Svi projekti će biti okončani u planiranom roku, iako je reč o velikim finansijskim sredstvima i obimnom poslu za koji je potrebno dosta vremena – rekao je gradonačelnik čestitavši Krstovdan, slavu Mesne zajednice i naselja Adice svim njegovim žiteljima.


Program manifestacije "Dunavske noći" podeljen je na scensko muzički, dečiji i sportski program, ali su najbitniji segment predstvaljale humanitarne akcije, radionice i edukacije po kojima je ova manifestacija poznata. Na glavnoj bini nastupili su grupa Garavi sokak i pevačica Neda Ukraden, a posetioci su mogli da uživaju u trubačima i vatrometu.

Novi Sad, 27. septembar 2011. godine