Čitaj mi

DONACIJA ZA UDRUŽENJE ZA POMOĆ MENTALNO NEDOVOLJNO RAZVIJENIM OSOBAMA GRADA NOVOG SADA

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetio je Udruženje za pomoć mentalno nedovolјno razvijenim osobama Grada Novog Sada. Tom prilikom članovima udruženja uručena su novčani iznos od 170 000 dinara koji je prikuplјen na prodajnoj izložbi radova osam akademskih slikara koji su učestvovali na likovnoj koloniji u okviru Evropskog prvenstva u mačevanju koje je održano u Novom Sadu.

- Iznos sredstava na ovom čeku nije u prvom planu, već želјa umetnika i svih subjekata koji su učestvovali u kupovini slika da pomognu Udruženju za pomoć MNRO koje već dugi niz godina radi sa ovom populacijom na najbolјi i najhumaniji mogući način. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Evropskog prvenstva u mačevanju koje je okupilo rekordan broj zemalјa učesnica, kao i slikarima koji su dali veliki doprinos ovoj humanitarnoj akciji –  rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednica Udruženja dr Milka Budakov zahvalila je na donaciji, kao na i podršci koju im pružaju Grad Novi Sad i Gradska organizacija Crvenog krsta Novog Sada.

-Sredstva koja smo dobili na korišćenje imaju ogroman značaj za funkcionisanje Dnevnog boravka čiji su korisnici osobe starosti od 27 do 45 godina. Oni svakodnevno provode vreme u prostorijama Udruženja i uz neophodnu stručnu pomoć logopeda, pedagoga i psihologa imaju širok spektar aktivnosti – rekla je dr Milka Budakov.

Novi Sad, 6. april 2016. godine