Čitaj mi

DOBRI EFEKTI MEĐUNARODNE SARADNJE U OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić primio je delegaciju Italije, koju čine predstavnici opštine Forli iz regije Emilija Romanja i predstavnici kancelarije "SeeNet" sa kojom je Grad Novi Sad realizovao više projekata iz oblasti unapređenja socijalne zaštite, među kojima je i projekat "Prevencija nasilja u socijalnoj zajednici".

- Grad Novi Sad i Regija Emilija Romanja imaju višegodišnju saradnju iz oblasti socijalne zaštite. Grad Novi Sad podržava više projekata koji se odnose na pomoć starim osobama, osobama obolelim od HIV-a, zatim program prevencije nasilja u socijalnoj zajednici. U cilju nastavka ove saradnje, Grad Novi Sad je ove godine izdvojio 14 miliona dinara - izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima i projektima u Novom Sadu u vezi sa mrežom za zaštitu žena i dece od nasilja, kao i o budućim aktivnostima u okviru programa "SeeNet".

Načelnik odseka za socijalnu zaštitu i politiku opštine Forli Davide Drei istakao je da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima i da u narednom periodu namerava da se usmeri na jačanje već postojeće translokalne mreže, ali i da prenese veliko iskustvo iz oblasti rodne ravnopravnosti i nasilja nad ženama.

 

Novi Sad, utorak, 11. oktobar 2011. godine