Čitaj mi

DIREKTOR POLICIJE SRBIJE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Policije Srbije Milorad Veljović razgovarali su danas u Policijskoj upravi Novi Sad a povodom incidenata u objektima čiji su vlasnici albanske nacionalnosti. Sastanku su prisustvovali i šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivan Ristić i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković.

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je novosadska policija, tokom istrage povodom pomenutih slučajeva već juče privodila određena lica i vršila poligrafska testiranja i da se sa tim danas nastavilo.

-Očekujem da će danas, ili eventualno ovih dana ti problemi biti rešeni i to je prioritetan zadatak policije u Novom Sadu. Posle najnovijih dešavanja, došao sam sa saradnicima i u dogovoru sa ministrom, da obiđem Policijsku upravu Novi Sad, jer želimo da pošaljemo jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati i da vinovnici tih događaja moraju biti što pre pronađeni i privedeni licu pravde. Incidenti koji se dešavaju nisu dobri ni za policiju ni za državu i država i policija moraju garantovati bezbednost svakog građanina i Novog Sada i u celoj Srbiji bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost - rekao je direktor Policije Srbije Milorad Veljović, dodajući da je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem zajednički konstatovano da je Novi Sad miran grad i da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti odnose u Novom Sadu, Pokrajini i celoj Srbiji.

Gradonačelnik Miloš Vučević još jednom je najoštrije osudio i poslednji napad koji se noćas desio u Novom Sadu kada je kamenovana poslastičarnica "Telep" ističući da veruje da će država, odnosno policija vrlo brzo pronaći počinioce.

-Ljubav prema svom gradu i svojoj državi se ne pokazuje tako što bacite ciglu na komšijin prozor, ti ljudi žive ovde i rade zajedno sa nama, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude i ništa niste pomogli Srbiji niti ste pokazali da volite Novi Sad, ako nešto tako uradite. Novi Sad zajedno sa državom Srbijom i svim nadležnim institucijama neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci bacaju ljagu na Srbiju i na svoj grad. Očekujem da ti pojedinci vrlo brzo budu pronađeni i procesuirani u skladu sa zakonom, a ono što me raduje jeste reakcija javnosti i cele zajednice koja osuđuje ova dešavanja - rekao je gradonačelnik Vučević, dodajući da poziva sve ljude aktivne u javnom životu, pre svega političare, da vode računa kakve izjave daju i da ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene jer ovo nije tema za strančarenje već prilika da pokažemo da su svi građani u Srbiji jednaki pred Ustavom i pred zakonom.

Novi Sad, 19. oktobar 2014. godine