Čitaj mi

DELEGACIJA REPUBLIKE MAĐARSKE U POSETI NOVOM SADU

 

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović i pomoćnik gradonačelnika Đula Kiš primili su u Gradskoj kući predstavnike delegacije Republike Mađarske koji su bili u poseti Novom Sadu. Mađarsku delegaciju predstavlјali su gradonačelnik Bakše Žolt Buza kao i pomoćnik sekretara Ministarstva za lјudske resurse Republike Mađarske Viktor Katalin Langerne, glavni koordinator u Ministarstvu za lјudske resurse Atila Stojka i projekt-menadžer Terez Polјak.

Cilј posete delegacije iz Mađarske jeste prezentacija programa inkluzije Roma i unapređenja njihovog položaja u društvu koji će biti ostvaren preko projekta prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović  je u ime domaćina zahvalio na poseti i rekao da je za unapređivanje  položaja Roma neophodna njihova potpuna uklјučenost u društveni, ekonomski, kulturni i politički život. Za postizanje tog cilјa neophodna su sistemska rešenja koja će Romima omogućiti efikasniji pristup u oblastima u kojima su najugroženiji, a to su stanovanje, obrazovanje, rad, socijalna i zdravstvena zaštita i dodao da su iskustva mađarske delagacije od  velikog značaja na putu ka rešavanju i ostvarivanju tog cilјa.

Novi Sad, 26. februar 2015. godine