Čitaj mi

DELEGACIJA ORLOVSKE OBLASTI RUSKE FEDERACIJE POSETILA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Orlovske oblasti Ruske Federacije na čelu sa zamenikom predsednika Vlade Orlovske oblasti, zaduženim za razvoj investicione delatnosti, Sergejem Filatovim.

Gradonačelnik Vučević poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovolјstvo što su svojim prisustvom uveličali jučerašnju rođendansku proslavu Novog Sada.

Zvaničnici su razgovarali o mogućnostima za unapređivanje saradnje najpre u oblasti privrede. Na sastanku je ocenjeno da je izuzetno važno što je juče potpisan Memorandum o razumevanju između Univerziteta u Novom Sadu i orlovskog državnog Univerziteta ''Ivan Turgenjev''. Takođe ocenjena je kao veoma dobra dosadašnja saradnja ruskih naučnih institucija sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo ''NS seme''.

U delegaciji Orlovske oblasti bili su i predstavnici uspešnih kompanija koji su se ranije sastali sa ovdašnjim privrednicima u Privrednoj komori Vojvodine, a gde su održane i prezentacije važnih projekata. Predstavnike Orlovske oblasti ugostio je i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, a sastali su se i sa zvaničnicima Pokrajinske vlade.

Gradonačelnik Vučević istakao je da zajednička istorija i dobri odnosi dva naroda predstavlјaju čvrstu osnovu za udružene poduhvate u vitalnim oblastima od kojih će svi imati koristi.

Sagovornici su izrazili uverenje da će aktivnosti koje su preduzete tokom boravka delegacije Orlovske oblasti u Novom Sadu dati dobre rezultate i doprineti obostranom razvoju.

Novi Sad, 2. februar 2018. godine