Čitaj mi

DELEGACIJA NOVOG SADA U POSETI AZERBEJDŽANSKOJ AMBASADI

 

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski, član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić Mijatović činili su delegaciju Grada Novog Sada koja je danas posetila ambasadu Republike Azerbejdžan u Beogradu.

Predstavnike Novog Sada primio je zamenik ambasadora u ambasadi Azerbejdžana Anar Adžamov i prvi sekretar Azad Pašajev sa kojima su vođeni razgovori o nastavku započete saradnje u oblasti ekonomije, sporta, kulture i obrazovanja, nakon što je pre mesec dana potpisano Pismo o namerama o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i azerbejdžanskog grada Sumgaita.

- Današnja poseta je tek prva u nizu, a zvaničnih razgovora između predstavnika lokalne samouprave i predstavnika Republike Azerbejdžan biće još - upravo iz oblasti koje su inkorporirane u Pismu, a to su kultura, sport i omladina, privreda, stvaranje investicionog ambijenta i saradnja univerziteta. Siguran sam da će svaka naredna poseta još više učvrstiti odnose Novog Sada i azerbejdžanskog grada Sumgaita. To će, nadam se, u budućnosti doprineti i uspostavlјanju formalno-prijatelјskog odnosa, a za dobrobit građana oba grada - rekao je Aleksandar Petrović.

Delegacija Novog Sada je prilikom posete Beogradu obišla i Azerbejdžanski kulturni centar kao i Srpsko-azerbejdžansku privrednu komoru.

Novi Sad, 15. oktobar 2014. godine