Čitaj mi

DELEGACIJA JAPANSKOG FUDBALSKOG KLUBA U POSETI NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući delegaciju Fudbalskog kluba „Mačida“ iz Japana. Funkcioneri, treneri i četrnaestogodišnji igrači iz mesta Mačida, u blizini Tokija, borave u petodnevnoj poseti Novom Sadu kao gosti Omladinske škole FK „Vojvodina“.

- Dobri međunarodni odnosi često započinju sportskom razmenom, jer sport svi razumemo, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost i jezik kojim govorimo.Ovakvi susreti su veoma značajni za decu i pretstavljaju dragocenu razmenu iskustva, priliku za upoznavanje različitih kultura i običaja i za sticanje prijateljstva. Drago mi je što se saradnja između dva kluba odvija na bazi reciprociteta i što su i naši fudbaleri imali priliku da posete Japan i vide kako se tamo živi i trenira. – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Gosti iz Japana su se zahvalili na prijemu i istakli da su impresionirani toplim prijemom i srdačnošću na koju su naišli u Novom Sadu. Oni su članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu uručili pismo namera gradonačelnika Mačide, upućeno novosadskom gradonačelniku.

Povod za dolazak fudbalera iz Japana u Novi Sad bio je učešće na 36. po redu memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“ gde su se takmičile i pionirske ekipe iz Češke republike, Srbije, Rusije, Rumunije i Hrvatske. Turnir su završili na 5. mestu, a pored učešća na turniru mladi fudbaleri su imali priliku i da obiđu Novi Sad i Frušku Goru.

Novi Sad, 11. jun 2018. godine