Čitaj mi

DEČJE SELO DOBILO INTERNET KONEKCIJU

Deci Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici od danas je omogućeno korišćenje interneta povodom inicijative pokrenute za vreme realizacije projekta "Zaštita dece na internetu".
Uvođenju internet konekcije, koje je realizovala kompanija Sezam Pro, prisustvovovao je član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić koji je u ranijem obilasku Dečjeg sela konstatovao da je deci neophodno obezbediti internet, pa je nakon njegovog apela, taj problem rešen u najkraćem roku.

- U ime Grada Novog Sada, zahvaljujem se na brzoj realizaciji uvođenja internet konekcije, koja će pomoći deci Dečjeg sela da prošire svojie veze sa svetom, pri čemu će biti edukovani kako da bezbedno koriste internet. S obzirom na to da je ovaj savremeni medij, kao najbrži put do informacija izuzetno koristan, pitanju bezbednosti, najpre dece, na internetu mora se posvetiti puna pažnja. Drago mi je da smo ovako brzo, zajedničkim delovanjem, došli do rešenja koje će deci pružiti redovniji i stabilniji internet pistup. - istakao je Milan Đukić.

Pored Grada Novog Sada uvođenje internet konekcije, u okviru kampanje "Klikni bezbedno" podržalo je Ministarastvo za telekomunikacije i informaciono društvo, a savetnik ministarke Jasne Matić, Ivan Trajković poručio je da su najizloženiji članova informatičkog društva - deca i mladi, i da zbog toga najviše pažnje treba posvetiti njihovom obrazovanju o bezbednom korišćenju interneta.

Direktor Dečjeg sela Branislava Balaban zahvalila se Gradu Novom Sadu i Ministarstvu telekomunikacija na brizi o Dečjem selu, kao i kompaniji Sezam Pro koja je izašla u susret njihovim štićenicima.

Novi Sad, 2. novembar 2009. godina