Čitaj mi

„DANI LUKE KONSTANCA“ U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za saobraćaj Nemanja Vukčević prisustvovao je manifestaciji „Dani Luke Konstanca u Novom Sadu“ koja se sedmi put održava u regionu, a treći put u Novom Sadu. Luka Konstanca je jedan od glavnih centara za distribuciju roba koji opslužuje region Centralne i Istočne Evrope i poslednjih godina svrstava se među prvih deset Evropskih luka po ostvarenom prometu roba.

-Saradnja Luke Novi Sad i Luke Konstanca već postoji, a mi treba da je „otežamo“ koliko god možemo, ali samo u tonama prevezenog tereta. Pored toga što je Luka Novi Sad znatno manja od Luke Konstanca, koja je četvrta po veličini u Evropi, ipak imamo čime da se ponosimo, a to je godišnji pretovar robe od milijardu i dvestotine tona, što je za njen kapacitet više nego uspešno - rekao je tom prilikom član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević.

Cilj ove manifestacije jeste promocija Luke Konstanca i ostvarivanje saradnje sa srpskim kompanijama. Ova manifestacija je prilika za tu luku  da se upozna sa svojim srpskim partnerima i razvije obostrano korisna partnerstva. Kroz organizaciju događaja "Dani Luke Konstanca" u Novom Sadu, Administrativna uprava Luke Konstanca želi da omogući direktne sastanke između postojećih i potencijalnih rumunskih i srpskih poslovnih partnera, pružajući na taj način podršku svim zainteresovanim stranama za proširenje posla preko Luke Konstanca.

Novi Sad, 26. septembar  2013. godine